کاردرمانی برای اختلال پردازش حسی
کاردرمانگران نقش کلیدی در درمان افراد مبتلا به اختلال پردازش حسی دارند.
هدف از درمان کاردرمانی برای کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی ایجاد پاسخهای خودکار و مناسب به احساسات، فعال کردن مشارکت اجتماعی بهبود یافته و اجازه دادن به آنها برای تکمیل فعالیتهای روزانه است.
هنگامی که درمان کاردرمانی مؤثر باشد، کودکان توانایی بهبود یافته ای برای تشخیص دقیق، تنظیم، تفسیر و اجرای پاسخ های رفتاری و حرکتی مناسب به ورودی های حسی خواهند داشت.
پس از ارزیابی کامل کاردرمانی، کاردرمانگر برنامه درمانی را با هدف هر مشکل یا مشکلی تدوین می کند و سپس اهداف مربوطه را تعیین می کند.
یکی از مؤثرترین روشهای درمانی اختلال پردازش حسی، درمان یکپارچهسازی حسی است که توسط کاردرمانگران انجام میشود که شامل ارائه ورودیهای حسی حیاتی و تجربیاتی است که به یادگیری و رشد کودک کمک میکند.
درمان یکپارچگی حسی معمولاً شامل فعالیتهای حسی خاصی است که شامل تاب خوردن، جهش، چرخش، مسواک زدن و غیره میشود، و هدف همه آنها کمک به فرد برای تنظیم پاسخ حسی است.
نتایج گزارش شده از درمان یکپارچگی حسی شامل افزایش تمرکز، بهبود رفتار و کاهش سطح اضطراب است.
درمان یکپارچگی حسی یک فعالیت سرگرم کننده است که مبتنی بر بازی است.
این کودک را تشویق میکند که در آن شرکت کند، زیرا متوجه نمیشود که این درمان مستقیم است و میتواند سرگرم شود.
این نوع درمان یکی از مؤثرترین و رایجترین روشهای درمانی برای افراد مبتلا به اختلال پردازش حسی است، زیرا ورودیهای حسی و نحوه واکنش فرد و مقابله با آن را هدف قرار میدهد.