تئوری های رژیم غذایی:
هدف این نظریات بررسی ارتباط بین اتیسم و رژیم غذایی می باشد. در یکی از این تئوری ها، رفتارهای اتیستیک به اختلالات متابولیک نسبت داده می شود (توانایی شکستن ترکیبات فنولیک آمین[1] خاص). پیشنهاد دیگر اذعان می داردکه عفونت مخمر کاندیدیازیس[2]، منجر به ایجاد علایم و رفتارهای اتیستیک می شود. تئوری سوم به نظریه ی بی تعادلی مواد شبه افیونی[3] و ارتباطات آن با پروتین های گلوتین[4] و کاسیین[5] معروف است. پیشنهادات دیگر واکسن ها، مصرف آنتی بیوتیک، استرس، مسمومیت با جیوه و دیگر مسمومیتهای محیطی را به عنوان شروع کننده می دانند. لازم به ذکر است که این عوامل درکودکانی که از لحاظ ژنتیکی مستعد هستند تاثیر می گذارد (گولدن برگ[6] و گولدن برگ[7]، 2003).
دکترجعفر معصومی
دکترای تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
راههای تماس: